Få vores nyhedsbrev nu!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!o

Nej tak

Vores historie

Dayie betyder "sov godt" på det ghanesiske sprog Twi, og det er lige præcis det, vi ønsker for vores børn. For søvn er afgørende for, at et spædbarn kan udvikle sig og vokse, som det skal. Da jeg selv blev mor for fem år siden, oplevede jeg, hvor hårdt det kan være, når ens barn ikke sover. Jeg havde en slyngevugge, som jeg nærmest sled op, fordi min lille dreng havde svært ved at give sig hen til søvnen og kun ville sove i bevægelse. Jeg sov ikke om natten, og jeg sov ikke om dagen. Men det værste var den følelse, jeg gik rundt med i hjertet, når jeg ikke længere havde overskud til at være den mor, jeg så gerne ville være. 

Det fik mig til at læse et hav af litteratur om spædbørn og søvn. Jeg blev meget inspireret af Dr. Harvey Karp - en amerikansk børnelæge, der har gjort sig til ekspert på området. Han har skrevet flere bøger om spædbørns søvn og udviklet en metode, som forbedre deres søvn. Han beskriver, hvordan alle spædbørn har en medfødt roligheds-refleks, som man kan aktivere ved hjælp af "De 5 S'er":

1. Swaddle (svøb baby)

2. Side or stomach position (læg baby på siden eller maven i dine arme)

3. Shush (sig den høje shush-lyd ind i babys øre)

4. Swing (sving baby langsomt op og ned)

5. Suck (giv baby en sut)

Kilde: https://www.happiestbaby.com/blogs/baby/the-5-s-s-for-soothing-babies

Mange af disse elementer indeholder slyngevuggen, og det er derfor, den er anbefalet verden over af trætte forældre. Det eneste problem, jeg oplevede, var, at man manuelt blev nødt til konstant at trække i vuggen, mens barnet sov. Så snart man slap, vågnede baby, og man nåede ikke at få den pause og lille smule søvn, som man sådan længdes efter. 

Netop derfor besluttede jeg mig for at finde en partner, der kunne hjælpe mig med at udvikle en motor til slyngevuggen. En motor ville betyde, at man som mor eller far kunne få et lille pusterum. Den kan fungere som et sæt ekstra hænder, hvilket nærmest alle forældre ville ønske, de havde.

Er der virkelig ikke opfundet andet hjælp til ulykkelige babyer og trætte forældre siden barnevognen? 

Fra et barn bliver født, til det er et år gammel, tredobles det i vægt. Søvn er afgørende for, at et spædbarn kan udvikle sig og vokse, som det skal. Men søvnen er også vigtig for os forældre. Der er en grund til, at man taler om søvn-tortur. Hvis vi bliver frarøvet vores søvn over en længere periode, kan det få alvorlige konsekvenser for vores sundhed, men også for vores overskud som gode forældre overfor vores børn. 

Som nybagt forælder, får man at vide, at man skal huske at sove, mens baby sover. Men hvad gør man, når ens barn (som de fleste spædbørn) kun vil sove under konstant bevægelse?

Derfor har vi startet produktionen op i Ghana

Mange af de elementer, som Dr. Harvey Karp har forsøgt at videnskabeliggøre, er "common sense" i traditionelle samfund. I Ghana bærer alle mødre deres baby på ryggen, så barnet konstant får stimuleret sin roligheds-refleks. Og netop derfor, gav det også ekstra god mening at sætte produktionen af vores slyngevugge op i Ghana.

Størstedelen af alt tekstilproduktion i verden foregår i Sydøstasien. At flytte tekstilproduktionen til Ghana er et lille, men vigtigt, skridt mod en mere fair fordeling af goderne. Vi samarbejder med en mindre familiedrevet tekstilfabrik i det sydlige Ghana, hvor alle ansatte arbejder under sunde, ordentlige og overenskomstmæssige forhold. Tekstilfabrikken er kendt for at give alle en bedre chance i livet og for at skabe sunde arbejdspladser for lokalbefolkningen. Al bomuld kommer fra bomuldsmarkerne i lokalområdet og er 100 % økologisk. Vi håber meget, at I vil tage godt imod vores nye produkter. 

 

Vi håber jeres babyer får den bedste søvn!

Mange hilsener fra Ida Güntelberg

Grundlægger af Dayie 

Swedish
Swedish
Danmark (DK) - kr.